annonseinnhold fra essens

Aknearr, linjer eller rynker? 
Laser kan være løsningen for deg

Line kom til Essens Dagspa i Tromsø sommeren 2022 med et ønske om å redusere hyperpigmenteringene som hadde forverret seg i løpet av de siste årene. Hos essens fikk hun en individuell behandlingsplan utført av erfarne hudterapeuten.

I hjertet av Tromsø sentrum finner du hudpleiekliniken Essens Dagspa. Klinikken tilbyr et bredt utvalg av behandlinger, og består av blant annet kosmetiske sykepleiere som er spesialisert i hudforbedrende behandlinger med laser.

Laser kan brukes på flere hudtilstander og indikasjoner. Vi utfører laserbehandlinger for å forbedre rynker, hudfornyelse, porestørrelse og aknearr. Som regel utfører vi 2-6 behandlinger for å oppnå det ønskede resultatet. Antall behandlinger du trenger vil avhenge av område og problematikk.

Vår Erbium:

YAG laser er en av de kraftigste og mest effektive lasertypene for hudoppstramming, hudfornyelse, forbedring av rynker, reduksjon av porestørrelse og behandling av arr og aknearr. Laser er en behandling hvor sykepleieren kan jobbe dypere ned i huden. Laserstrålen lager mange små hull i huden og stimulerer til hudfornyelse, oppstramming og økt produksjon av kollagen og elastin.
 

– tekst som maskinen e.l. 

Før behandling

Før behandlingen trenger du en konsultasjon av din terapeut. Du kan velge å bestille en gratis konsultasjon, der du forteller om hva du ønsker av behandlingen. Sykepleieren vil da vurdere om laser er den rette behandlingen for deg ved å se på huden og stille deg relevante spørsmål om din helsetilstand. Om du ikke på forhånd har gått gjennom en konsultasjon, vil dette foregå rett før behandlingen setter i gang.

Beskrivende tekst om laser og ansiktsbehandlinger

Under behandling

Behandlingen starter med at våre sykepleiere klargjør huden ved å rense og desinfisere. Om du ønsker bedøvelse, vil terapeuten påføre en bedøvelseskrem på området.  Deretter plasseres laserhodet lett på huden, og det skytes noen blink. Grunnet varmen blir huden rød og stram. Områdene behandles systematisk frem til alle problemområdene er behandlet.

Laserstrålene trigger det øverste hudlaget Epidermis, og stimulerer det mellomste hudlaget Dermis. Ettersom laseren går så dypt ned i huden, stimulerer den til produksjon av kollagen og elastin, noe som er forebyggende for aldring.  Det dannes en kontrollert skade, og dette gjør at huden trigges til å jobbe bedre selv, noe som også fører til at huden samarbeider godt med hjemmeproduktene i månedene som kommer.

Under behandling

Hvordan huden ser ut rett etter behandling avhenger av om du har tatt en kraftigere eller mildere behandling. De fleste blir rød og øm, og kan oppleve en solbrent følelse – men dette roer seg etter noen timer. Nedetiden vil variere mellom 2-7 dager. I denne tiden vil det i enkelte områder bli en lett skorpedannelse og flassing.

 

Det er flere ting som er viktig å ta hensyn til i tiden etter behandling. Blant annet er det viktig å unngå soling helt til området er helet, og man må bruke solfaktor i fire uker etter behandling. Videre er det svært viktig at du ikke plukker på skorpene, da dette kan føre til arrdannelse.

 

Når et arr er behandlet, vil effekten vare evig. Når det gjelder oppstrammende behandlinger, vil det være behov for vedlikeholdsbehandlinger 6-12 måneder etter behandlingen grunnet hudens naturlige aldringsprosess.

 

Beskrivende tekst om laser og ansiktsbehandlinger

Dersom du ikke gjør forebyggende tiltak, vil pigmenteringene fort kunne dukke opp igjen. For at investeringen du har gjort i huden din skal vare, må du kanskje være litt streng med deg selv.

 

Dette er våre huskeregler til deg:

Bruk solfaktor i ansiktet hver dag (også om vinteren)

En kjemiskpeeling (hvor ofte?)

Beskytt deg fra solen med parasoll, hatt, solbriller og klær

Smør deg med SPF hver andre time på solferie

Bruk vannfast solfaktor ved trening

Vær konsistent med hjemmeproduktene dine

Ekspertene på hud hos Essens Dagspa har satt sammen et spesialkitt for behandling av pigmenteringer hjemme. Dette får i vår butikk eller i vår nettbutikk essensbeauty.no

Denne artikkelen er utviklet av Essens dagspa. For mer informasjon om behandlingen og booking av konsultasjon kan du se våre nettsider eller booke tid via vår online bookingløsning.  Les om vår personvern- og cookie retningslinjer