Pigmenteringer

Hva er det – 

og hva kan man gjøre med det?

 

Det er helt klart mange som ønsker sol og varme i sommermånedene, det er en nytelse. Men bivirkningene kan for mange være at man oppdager ujevn pigmentering i ansikt og på kropp, men det er mest vanlig at de i ansiktet er de som plager oss mest.

Pigmenteringer kommer av at huden produserer mer melanin i disse områdene. At melaninproduksjonen øker er hudens egen forsvarsmekanisme for å beskytte seg mot strålene fra solen. Pigmenteringer betegnes som hormonelle eller fysiologiske. Når man er gravid, ammer eller om man har andre faktorer som påvirker hormonene i kroppen, kan dette gi symmetriske hyperpigmenteringer i ansiktet som midt i pannen, i begge kinn eller overleppe.

Pigmenteringer betegnes som hormonelle eller fysiologiske.

Når man er gravid, ammer eller om man har andre faktorer som påvirker hormonene i kroppen, kan dette gi symmetriske hyperpigmenteringer i ansiktet som midt i pannen, i begge kinn eller overleppe.

Fysiologiske hyperpigmenteringer kommer av langvarig soling og/eller dersom man gjentatte ganger blir brent eller ikke bruker SPF. Det er helt vanlig at disse ikke vises med en gang, det vil si at hvis du var uheldig og ble solbrent for 2 år siden kan det være denne sesongen at pigmenteringene blir synlige

Pigmenteringer kan være krevende å reversere, men ikke umulig! Det aller beste rådet vi kan gi, er allikevel å hindre at huden får en grunn til å produsere mer melanin enn kroppen din naturlig gjør genetisk sett.

Det aller viktigste er å bruke SPF hver dag, hele året! Bruk minst en SPF 20, også om vinteren, det beskytter og forhindrer dannelse av mye pigmenteringer.

Vi kan behandle pigmenteringer effektivt i klinikk! Ulike faktorer av gjør om du vil ha best effekt av laser eller peeling. Vi har ulike verktøy vi kan benytte for å redusere pigmentering. Alle våre behandlinger gir svært gode resultater, men kom gjerne innom oss for en konsultasjon slik at vi sammen kan finne frem til det som er det optimale for din hud!

Vil du lese om hvilke hjemmeprodukter som gir best resultat? Ta en titt på bloggen vår.