annonseinnhold fra essens

Line kom til Essens Dagspa i Tromsø sommeren 2022 med et ønske om å redusere hyperpigmenteringene som hadde forverret seg i løpet av de siste årene. Hos essens fikk hun en individuell behandlingsplan utført av erfarne hudterapeuten.

Slik ble Line kvitt sine pigmenteringer effektivt og skånsomt

- Tema: hyperpigmenteringer -

Pigmenteringer eller «mørke flekker» er noe mange sliter med, og for noen er dette et problem som de ønsker å gjøre noe med det – men hva kan man egentlig gjøre? Heldigvis finnes det flere løsninger på problemet, og en av de beste og mest dokumenterte metodene er kjemisk peeling i kombinasjon med gode hjemmeprodukter. Det behøver ikke å være for avansert eller kostbart, og resultatene du oppnår er virkelig imponerende!

– Jeg har alltid tenkte at pigmenteringene var noe jeg måtte akseptere og leve med. Etterhvert som jeg ble mer opptatt av huden min, innså jeg at det må være noe som kan gjøres for å oppnå en mer jevn hud. Det var da jeg tok kontakt med Essens Dagspa.

Line kom til Essens Dagspa i Tromsø sommeren 2022 med et ønske om å redusere hyperpigmenteringene som hadde forverret seg i løpet av de siste årene.

Hva er pigmenteringer?

Hyperpigmenteringer kommer av overproduksjon av melanin i huden. Dette skyldes enten høy eksponering av sol eller hormonelle forandringer i kroppen.

 Hormonelle pigmenteringer, også kalt Melasma, kommer innenfra og opptrer i symmetriske former i ansiktet. Dette er pigmenteringer som er forårsaket hormonforandringer i kroppen, som for eksempel kan skyldes graviditet, bruk av prevensjon eller hormonsykdommer.

Fysiologiske hyperpigmenteringer kommer utenfra av overdreven soleksponering. Når man blir solbrent opplever huden dette som en skade, og kroppen slår derfor «alarm».

Immunsystemet frigjør melanin som et svar på inflammasjon/betennelse eller hormonelle stimuli, og danner derfor sterkere brunfarge på de utsatte områdene. Man kan si at melaninet «lekker» fra cellene.

Ved sunn og fornuftig soleksponering vil melaninet produseres i sitt sunne og genetiske tempo, noe som gjør at vi blir jevnt brune i huden.

 

Line fikk behandlet sine hyperpigmenteringer med PCA Skin hos essens dagspa

– Da jeg bestemte meg for å søke råd for huden min, var det en selvfølge for meg å velge Essens Dagspa. Jeg er trygg på at de profesjonelle terapeutene gir meg de rette anbefalingene på produkter og behandlinger

Prosessen med å bli kvitt hyperpigmenteringene er et samarbeid mellom terapeut og kunde. Hudpleieren legger opp et anbefalt program med behandlinger og hjemmeprodukter, samtidig er kunden trofast til sin morgen- og kveldsrutine. Det første som ble gjort da Line ankom Essens, var at hudpleier Johanne tok en hudanalyse ved hjelp av VISIA (VISIA® Skin Analysis). Med VISIA Skinscanning kan vi se hvordan hudens tilstand er under overflaten, altså det vi ikke ser med det blotte øyet. Det er også mulig å oppdage tilstander i huden som ikke vil komme til overflaten før om flere år. Dette er et praktisk hjelpemiddel som gjør terapeutene mer sikker på hvilke behandlinger og hjemmeprodukter kunden behøver. Visia er en god måte å dokumentere historikk på ettersom man fort kan glemme hvordan huden var tidligere.
VISIA skanning for kartlegging av behandlingsforløp
Etter hudanalysen, kan hudpleier Johanne med sikkerhet si at Line har Melasma. Dette gjør at laserbehandling utelukkes. Johanne anbefaler Line en kur på 4 PCA Skin kjemisk peelinger med et intervall på 3 uker mellom hver behandling. I tillegg setter hun opp en skreddersydd morgen -og kveldsrutine som jobber aktivt med å redusere hyperpigmenteringer.

Profesjonell behandling hos essens

Line forteller at forventningene hennes til behandlingsforløpet er at de mørke flekkene hennes reduseres. Hun gleder seg til å se hvordan huden endrer seg etter hver behandling.

For å bli kjent med huden til kunden, og for at kunden skal bli kjent med konseptet kjemisk peeling, velger hudpleieren en snill første behandling. Dette gir en trygghet for både kunde og terapeut. Samtidig er behandlingen effektiv og Line kan forvente litt avflassing.

Det påføres et lag med PCA Skin Peel Hydroqinon fri i hele ansiktet, og tre lag lokalt på pigmenteringene. Dette gjør at terapeuten kan gå til direkte «angrep» på pigmenteringene, samtidig som kunden unngår flassing i hele ansiktet. Deretter blir det lagt et lag med Nopeel peel som virker mer pleiende og reparerende på hudens barriere. Line forteller at hun føler en prikkende følelse, noe som gjør at hun merker at behandlingen gjør noe med huden. Da Line kommer til behandling nummer to er allerede intensiteten til pigmenteringene redusert. Hun forteller at hun nesten ikke flasset etter første behandling, kun litt ved nesen på dag tre. Tilbakemeldingene fra kunden gjør at terapeuten med sikkerhet kan utføre en sterkere behandling denne gangen. Kunden blir informert om at hun må være forberedt på flassing, og derfor gjennomføres behandlingen i slutten av uken, slik at avflassingen skjer i helgen. Etter tre behandlinger har vi fått svært gode resultater.

Line beskriver atmosfæren hos Essens som svært behagelig, og at hun slapper av under behandling.
– Jeg får etterlengtet egentid og pleie, samtidig som behandlingen gir gode resultater på mitt problem

Etterhvert som hyperpigmenteringene ble mindre synlig, ble Line mer sløv med hjemmeproduktene. Hun forteller at behovet ble mindre ettersom de mørke flekkene ble betydelig redusert. Hudpleier Johanne ønsker å understreke viktigheten av å være trofast til hjemmeproduktene sine for å få et optimalt resultat og for å forebygge nye hyperpigmenteringer.

Nå kan Line fortelle at PCA Skin sine hudpleieprodukter har blitt en behagelig del av hennes daglige morgen- og kveldsrutine.

– Nå bruker jeg solfaktor hver dag, og det gjorde jeg ikke tidligere. PCA Skin sin
solfaktor Sheer Tint har vært fantastisk, den smelter inn i huden, forteller Line

Dersom du ikke gjør forebyggende tiltak, vil pigmenteringene fort kunne dukke opp igjen. For at investeringen du har gjort i huden din skal vare, må du kanskje være litt streng med deg selv.

 

Dette er våre huskeregler til deg:

Bruk solfaktor i ansiktet hver dag (også om vinteren)

En kjemiskpeeling (hvor ofte?)

Beskytt deg fra solen med parasoll, hatt, solbriller og klær

Smør deg med SPF hver andre time på solferie

Bruk vannfast solfaktor ved trening

Vær konsistent med hjemmeproduktene dine

Hjemmeprogram – slik gjør du det enkelt!

Du tar på huden din hele 60 ganger i løpet av en måned, og hudpleieren din tar på huden din kun en gang i måneden – derfor er hjemmeprodukter essensielt for å oppnå en vedvarende endring i huden.

For å få gode resultater, må hjemmeproduktene og behandlingene i klinikk jobbe aktivt for å:

  1.   Skånsomt eksfoliere og stimluere cellefornyelsen
  2.   Hemme melaninproduksjon
  3.   Dempe underliggende inflammasjon og rødme
  4.   Beskytte mot UV-eksponering og andre ytre påvirkninger

Når vi velger hjemmeprogram, går vi for produkter som inneholder høy konsentrasjon av virkestoffene vi trenger. Vi har satt sammen et kit for pigmenteringer som gjør det enkelt for deg å velge de riktige produktene – du finner det i nettbutikken og i vår fysiske butikk!

Line forteller at hun aldri har vært spesielt opptatt av å ta vare på huden sin. Etter at hun fikk anbefalt en fuktighetskrem fra PCA Skin av en venninne innså hun at det faktisk har noe å si hvilket merke og hva slags ingredienser man tilfører huden. Derfor forstod hun at det må være noe som kan gjøres med pigmenteringene også.

Ekspertene på hud hos Essens Dagspa har satt sammen et spesialkitt for behandling av pigmenteringer hjemme. Dette får i vår butikk eller i vår nettbutikk essensbeauty.no

Fornøyd med Resultatet

Line forteller at hun er svært fornøyd med resultatet av behandlingsprogrammet hos Essens Dagspa, og at det var en god investering. Hun opplever at hyperpigmenteringene nesten er helt borte, samtidig som at huden har blitt mykere, glattere, og fått mindre linjer og rynker.

Bildet til høyre viser resultatet etter gjennomført behandlingsopplegg. Bildet til venstre er fra før oppstart av behandlingsløpet.
Line opplevde en markant endring etter gjennomføring av behandlingene hos Essens Dagspa

Denne artikkelen er utviklet av Essens dagspa. For mer informasjon om behandlingen og booking av konsultasjon kan du se våre nettsider eller booke tid via vår online bookingløsning.  Les om vår personvern- og cookie retningslinjer