Har du sjenerende hårvekst i ansiktet eller på kropp, som du ønsker å fjerne?

Opplever du sjenerende hårvekst på områder på kroppen eller i ansiktet? Er du lei av å barbere eller vokse til stadighet og kunne tenke deg å fjerne dette håret? Da er kanskje IPL (intens pulset lys), ofte omtalt som laser, en behandling som kan være for deg!

Ved behandling med IPL ødelegges hårsekkene. Nytt hår kan dermed ikke vokse ut igjen. Hårsekken har tre ulike vekstfaser, og IPL virker best når håret er i en aktiv vekstfase. Forskning viser at i gjennomsnitt er 20-30% av hårene på kroppen i aktiv vekst hele tiden. Det er derfor det kreves gjentagende behandlinger i en periode for å sørge for at alle hårsekkene blir ødelagte.  Best effekt gir IPL på mørke hår og lys hud, da lyset fester seg til pigmentet i hårsekken.

I ansiktet gjentas behandlingen cirka hver sjette uke, og på kropp cirka hver åttende uke. Allerede etter første behandling merker man at mengden hår reduseres. Mellom behandlingene kan man barbere seg, men ikke vokse eller nappe ut hårsekken. I en periode på inntil fire uker etter behandling med IPL skal man være forsiktig med soling, unngå solarium eller solbading. Man kan fint være ute når det er sol, men bruke høy solfaktor minimum spf 30. Gravide eller ammende kan ikke ta behandlingen.

Om du tenker at dette kan være noe for deg, ta gjerne kontakt for mer informasjon. Vi vil gi deg individuelle råd og veiledning slik at vi sammen kan bli enige om den mest optimale behandlingsforløpet for deg.

 Lene

Lene

Lene er sykepleier hos essens dagspa.