Voksing hos essens dagspa

Nå er det tid 
for voksing

– våren er ikke langt unna!

Våren banker på døren og det er ikke lenge til sommer er her. Det er nå tid for voksing! Carina hos essens dagspa er spesialist nettopp på voksing. Her gir hun sine anbefalinger og råd.

Hva: Vokspakke legg, underarm/armhule, brasiliansk på essens dagspa i Tromsø

Behandlingen i detalj: voks av legg, underarm/armhule, brasiliansk (her velger du selv hvor mye du vil ta bort) avsluttes med postwax calming oil på vokset område. Trenger hår som er over 0,5 cm.

Tid: 1 t 15 minutt

Holdbarhet: Håret begynner å vokse ut etter uke 2 til uke 3. Uke 4 er som regel nok til å vokse på nytt.

Husk: Ikke ta sol før huden er tilbake til det normale, som kan variere fra person til person.

 

 

Carina har jobbet på essens siden 2010. Hun utfører hovedsakelige voks (alt som kan vokses, har Carina vokset), men også vippeløft, farge og form av bryn, vipper og spabehandlinger. Carina er veldig snill, glad og har en fantastisk egenskap til å få vokstimen til å gå like kjapt som hennes bevegelser med vokspapiret-  fordi hun er veldig flink til å prate og få fram latteren i løpet av timen.

 

 

Siden jeg vokset meg sist har det gått 3 uker. Carina forteller meg hvorfor det er så viktig å vente disse tre uker mellom hårfjerning. Håret vokser nemlig i ulike vekstfaser og omtrent halvparten av håret kommer tilbake etter en måned. Så om jeg kommer til henne etter uke 2 er det mye hår som ikke har nådd hudoverflaten. Dessuten lærte hun meg at hårene er hormonstyrt, som betyr at hårveksten påvirkes av hormonene. Dersom hormonene svinger, svinger også hårveksten. Eksempelvis kan graviditet, amming og overgangsalder påvirke- som derfor kan forandre hastighet og kvalitet på hårveksten.

 

 

Jeg spør om håret kan være for langt når jeg kommer til voksing? Carina sier nei, fordi hun kan klippe hår som er for langt og hun vet da at alle vekstfaser er tatt. Det er verre når hårene er for kort, for hun kan ikke dra dem ut, sier hun og ler.

Det er vel ikke til å stikke under en stol at det kjennes å vokse seg. Men denne gangen kjentes det ikke like mye som sist. Carina forteller at ting som kan påvirker hvor vondt voksning kjennes er ting som stress, søvn og lignende.

Etter nesten en time har jeg vunnet mot hårveksten, som nå ligger samlet i søppelkorgen. Nå er det bare plussgrader og sol som mangler! 🙂